search
iconiconiconiconiconicon

INTERNET MARKETINGSEO, SEM, SEF, PAGE RANK, ADWORDS, LINK BUILDING, PPC, SERP

Internet marketing ili internet oglašavanje je oglašavanje proizvoda i usluga putem Interneta. U internet marketing se svakako moraju svrstati i SEO ("Search engine optimization") projekti koji služe za pozicioniranje web stranica u internet pretraživačima.

Jako je bitno da je stranica dobro pozicionirana u važnijim internet pretraživačima jer to znači da će korisnik nakon upisane ključne riječi koju traži (usluga, proizvod) moći doći do vaše stranice, ako su stranice nevidljive u pretraživačima možete smatrati da ih i nemate. Kada kažem nevidljive, sve preko 4-te stranice u googleu se smatra nevidljivim.

Internet Marketing

Spominjem isključivo google jer on drži uvjerljivo najveći postotak ukupnog pretraživanja. Sva istraživanja pokazuju da preko 80% posjetioca na web stranice dođu putem web tražilica, a velika većina ide do maksimalno četvrte stranice za pojam koji se traži. Samim tim je jasno koliko je važno imati dobro pozicionirane stanice za proizvod ili uslugu koja se nudi. Također, ako se napravi kvalitetan SEO projekt za pojmove koji se žele optimizirati, imate 100% ciljane posjetioce.

SEO optimizacija je isplativa kratkoročno i dugoročno, jer osim što se kvalitetnim SEO projektom relativno brzo penjete na tražilicama, tako se i pojmovi za koje ste optimizirani konstantno penju. Najčešće se koristi do 5-6 ključnih pojmova prema kojima se bazira optimizacija. Prilikom optimizacije pojma koji se češće koristi i koji ima općenitije ključne riječi, potrebno je nešto više vremena da bi se postigla željena pozicija na tražilicama, ali kako je navedeno svaki SEO projekt je isplativ na kratke, ali i na duge staze.

Svaki SEO projekt je dugotrajan proces koji zavisi od previše parametara da bi se mogao i napraviti i odraditi za kratko vrijeme. A recimo da se proda samo nekoliko proizvoda ili usluga putem weba cijeli SEO projekt je praktički isplaćen i uloženo se odmah vraća, ROI (return of investment). Za optimizaciju stranice (on-site i off-site) potrebno je oko mjesec dana, dok je za izgradnju kvalitetnih back-linkova potrebno i do godine dana.


GOOGLE ADWORDS

Google AdWords oglašavanje je trenutno najbolji izbor što se tiče brzog internet marketinga, brzog u smislu pojavljivanja u oglasima na vrhu stranice prilikom pretraživanja u googleu kao i u cijelom google networku (adsense,...). Cijeli Google network pokriva preko 80% tržišta, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Korisnik točno određuje budget koji će uložiti i on neće biti prijeđen.

Naša usluga se sastoji od:Za sve dodatne informacije oko internet marketinga i google adwordsa nas kontaktirajte i zatražite neobvezujuću ponudu.